Geuren hebben een positieve impact op hoe je je voelt, wat je ervaart en hoe je met situaties omgaat. De producten van Grutter zijn met zorg samengesteld. Om je te helpen het op de juiste manier te gebruiken en het beste eruit te halen, nemen we je mee in de mogelijkheden en toepassingen. 

Body spray

De body spray van Grutter gebruik je door je ogen te sluiten, te sprayen en erdoorheen te lopen. Op deze manier klikken alle moleculen in elkaar en ontvang je de meest optimale samenstelling. Gebruik het over je kleren en je ruikt de hele dag naar Aarde, Hemel, Zee of Licht

Home spray of Room spray

Gebruik de spray als home spray en laat jouw omgeving heerlijk ruiken. Je kan er een bepaalde sfeer mee creëren of gevoelens oproepen. 

Etherische olie van Grutter

De etherische olie van Grutter zijn composities van verschillende oliën. Het gaat om pure geconcentreerde oliën. Je vind ze in de lijn Hemel, Zee, Aarde en Licht. Belangrijk om te weten is dat je het niet puur op je huid kan gebruiken of inwendig kan innemen. Het kan branden, irritaties opwekken of allergische reacties. 

Hoe gebruik je ze dan? 

Massage Grutter
Basisolie Grutter
Bad Grutter

Tip 1. Aromabrander, oliebrander of diffuser

Het gebruik van etherische olie in een brander of diffuser is je vast niet onbekend. Door het te verwarmen verdampt de olie en verspreidt de heerlijke geur in je huis, praktijk of kantoor. Bij een gemiddelde ruimte heb je aan drie druppels meer dan voldoende. Voor een grote ruimte kun je uittesten wat voor jou werkt. Meestal worden zo’n tien druppels gebruikt. 

Tip 2. Etherische olie in bad

Een etherische olie blend is heerlijk om in bad te gebruiken. Ook hier geldt: druppel de olie niet puur in bad. Dit blijft op het wateroppervlak drijven en kan achterblijven op je huid, waardoor het huidirritaties kan opwekken. Je zal het moeten verdunnen met een basisolie. Een basisolie kan bijvoorbeeld olijfolie zijn, jojobaolie, amandelolie, etc. Een eenvoudige manier om het klaar te maken: Neem 4 eetlepels Himalaya zeezout. Neem 25 milliliter basisolie en druppel hier tien druppels van een blend naar keuze in. 

Tip 3. Voetenbad met etherische olie

Een voetenbad is bij uitstek het ontspanningsmiddel dat je na een lange dag meeneemt in rust. Voor het voetenbad kun je hetzelfde recept gebruiken als voor badolie, maar je kan de ingrediënten halveren. 

Etherische olie Grutter
Body spray Grutter
Voetenbad Grutter

Tip 4. Massage olie met etherische olie

Door de olie in de huid te masseren komen de geuren vrij en de werkende bestanddelen wrijf je goed in de huid. Het is heerlijk ontspannend en kan veel voor je betekenen. Gebruik Hemel bijvoorbeeld bij verkoudheid en griep, en Aarde bij pijnlijke spieren. Maak gelijk een flesje klaar, die je vaker kan gebruiken. Recept: Neem 100ml basisolie, bijvoorbeeld jojobaolie, amandelolie, avocadolie of kokosolie en voeg maximaal 25 druppels etherische olie blend toe. Begin met wat minder druppels en voeg toe naar behoefte. 

Tip 5. Geurhangers

Etherische olie kun je op een geurhanger druppelen. Zo neem je de geur bijvoorbeeld mee in de auto, de kledingkast of losse hangers. Ook losse houten of terracotta elementen zijn geschikt om de geur op te druppelen. 

Tip 6. Verzorgingsproducten

Etherische olie kun je gebruiken als je bijvoorbeeld zelf verzorgingsproducten maakt. Het geeft een finishing touch aan jouw body cream, body butter, gezichtscrème, balsems of shampoo. Houd rekening met de eenheden voor het gebruik van etherische olie in combinatie met andere producten. Dit bepaalt hoeveel druppels je kan toevoegen.

Gerelateerde blogs