Geur

Vanille heeft een zware, warme en zoete geur. 

Vanilla planifolia

Vanille is een tropische plant die behoort tot de Orchidaceae-familie. Het heeft een breed scala aan toepassingen in de parfum-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Vanillebonen zijn eigenlijk de vruchten van de orchidee. Na de oogst ondergaan de peulen een uithardingsproces om de smaak te verbeteren. Hierna herken je ze als de donkere vanillestokjes die je als consument kunt kopen. 

Toepassing

Vanille bevat belangrijke componenten die worden gebruikt om verschillende ziekten te behandelen. In heel Europa werd vanille oraal ingenomen tegen aandoeningen, van koorts tot hysterie. 

In aromatherapie wordt vanille gebruikt bij het herstellen van het geestelijk evenwicht. Bij onrust, zenuwen, onzekerheid of irritaties helpt vanille je een kalm en behaaglijk gevoel te creëren. 

Producten

Vanille vind je terug in de producten ‘Licht’ van Grutter, waaronder etherische olie en bodyspray.

Bronnen:

Hafsa Ahmad, Rasheed Ahmad Khera, Muhammad Asif Hanif, Muhammad Adnan Ayub, Muhammad Idrees Jilani, Chapter 48 – Vanilla, Editor(s): Muhammad Asif Hanif, Haq Nawaz, Muhammad Mumtaz Khan, Hugh J. Byrne, Medicinal Plants of South Asia,

Elsevier, 2020, Pages 657-669,

ISBN 9780081026595, https://doi.org/10.1016/B978-0-08-102659-5.00048-3

Gerelateerde blogs