Introductie Shiso siroop

Over dit recept

SHISO SIROOP | Van de week deelde ik de rode basilicum, shiso, al even met je. Ik kreeg de tip van @inakamoestuin om er siroop van te maken. Gezien de bossen voor de deur, leek het mij een goed plan!

Ben je ook enthousiast geworden over shiso? Dan hierbij alvast het recept. Laat je weten wat je er van vind? Ik ben benieuwd!

Ingrediënten

  • 100g Shiso blad
  • 100g biologische ruwe rietsuiker
  • 1 lt water
  • 100 ml biologische troebele appelazijn

Wat heb je nodig

  • een pan
  • gesteriliseerde fles(sen)
  • vergiet
  • eventueel een trechter (vind ik wel makkelijk)

Stap voor stap instructies

Meng alles samen in een pan en breng aan de kook. Als het een mooie rode kleur heeft gekregen is het klaar. Ca 5 a 10 minuten. Zet de trechter op de fles en giet de siroop door de zeef. En voila! Je siroop is klaar.

Makkelijk hé!

En waar gebruik je het voor?
Heerlijk als dressing bij salades, in dipsausjes, desserts maar ook bij je vis, vlees en groentegerechten.